Vad är ASIH?

ASIH är en förkortning och betyder Avancerad sjukvård i hemmet. 

Avancerad sjukvård i hemmet är en frivillig vårdform som betyder att du kan få samma sjukvård hemma som du kan få på sjukhus. ASIH vänder sig till personer i alla åldrar.

Vi finns till för dig som har en kronisk sjukdom och som medför att du har besvärande symtom. 

Vård hemma hos dig

Du behöver en remiss från din läkare för att bli ansluten till ASIH. När du får en remiss finns det möjlighet för dig att själv välja vårdgivare efter var du bor. Vi erbjuder ASIH i nästan hela Stockholms län. Organisatoriskt är vi uppdelade i två verksamheter med olika geografiska upptagningsområden, Stockholm Norr och Stockholm Södra. 

När du har valt din ASIH-enhet sätter vi ihop ett vårdteam utifrån ditt och dina närståendes behov. Teamets arbete leds alltid av en läkare. Vi kan hjälpa dig med det mesta som går att göra på sjukhus.

Hjälp utöver sjukvård?

En vanlig missuppfattning är att ASIH också sköter daglig personlig hygien, mat, utför apoteksbesök och liknande. Så är inte fallet, och ofta behövs kommunal hemtjänst som komplement till ASIH. Behöver du den typen av hjälp så prata med din hemkommun.

Du som vill veta mer

Mer information om hur vi arbetar och vad vi kan göra för dig hittar du under Så här arbetar vi

ASIH Stockholm Norr

ASIH Stockholm Norr finns i Järfälla/Upplands Bro, Solna/Sundbyberg och Danderyd (Mörby). Vi har en palliativ vårdavdelning på Jakobsbergs sjukhus.

ASIH Stockholm Södra

ASIH Stockholm Södra finns i Nacka, Handen och Huddinge. Vi har en palliativ vårdavdelning i Långbro park, Fruängen.